De laatste Clubavonden voor de Zomer Pauze

Beste Meivlieger,

 

Zoals op de ALV aangekondigd zullen we het wekelijkse schema doorbreken en zijn alleen de onderstaande Dinsdagen een Clubavond:

14 Mei 2024

28 Mei 2024

11 Juni 2024

25 Juni 2024

Daarna volgt een Zomer Pauze en zullen we t.z.t. het "Winter Schema" bekend maken.

Een en ander zal ook via de E-Mail en onze WhatsApp gecommuniceerd worden.

 

Met Vriendelijke Groeten,

 

Het Bestuur.

Snoekvissen in Haastrecht en Berkenwoude

Na een tijd weinig in Nederland gevist te hebben was ik voornemens dit weer meer op te pakken. Door de voorzitter van de AZHB Robert Borrenbergs een oude bekende van de Vliegvisvereniging de Meivlieg (voormalig voorzitter van onze mooie vereniging), was ik enthousiast gemaakt over de Krimpenerwaard.

Waar ik in het verleden meestal in de polders rond Wilnis viste, was het nu tijd voor een nieuwe plek. Op vrijdag 10 december ’21 had ik nog een paar uur over en ben ik op pad gegaan naar Haastrecht. De auto heb ik geparkeerd waar de Hoenkoopserijweg overgaat in de Hoenkoopsebuurtweg. Daar vervolgens gevist met de streamer in het water langs het fietspad. Twee mooie snoekjes waren het resultaat van een paar uur vissen in een super mooie omgeving.

De zaterdag erna had ik mij voorgenomen nog eens een paar uur te gaan vissen. Ik heb toen gekozen om bij Kaasboerderij Schep (Zuidbroek 153, Berkenwoude/Bergambacht) te gaan vissen. Aldaar geparkeerd en de polder ingelopen. Ook daar sta je weer fantastisch te vissen in een heel erg mooie polder. Wederom met resultaat, want in een tijd van een uur of drie had ik 4 aanbeten van mooie snoeken. 1 gemist, die niet nog een keer wilde komen, 1 schoot vlak voor de kant los en 2 hele mooie snoeken gevangen, waaronder een snoek van ruim 80 cm. De tweede heb ik in het water onthaakt (het voordeel van weerhaakloos vissen) en dus niet gemeten, maar die was ook rond de 80 cm.

Een super dag in een hele mooie polder. Dit smaakt naar meer mooie visdagen en avonturen in de polderwateren van AZHB!

Voor meer informatie kijk op www.azhb.nl

Herre

 

Wat een jaar, wat een dag ...

Wat een jaar, wat een dag....

2020 zou een mooi jaar worden, met een trip naar de canadese rockies (niet perse om te vissen) op het programma. Het liep iets anders. Vakantie naar Frankrijk met mijn vrouw, helaas ook niet, door code oranje in steeds meer stukken van Europa. Gelukkig zijn we vlak daarvoor nog net op tijd even een weekje in Oostenrijk geweest met Piet, John en Hans. Een super leuk weekje vissen op de plek waar we al vele jaren komen.

Lees meer

De Ridders van de Großarler Ache

4e KEUS

 

Dit had een reisverslag van een IJslandse visvakantie met een grote groep vissers kunnen zijn ware het niet dat het vliegvissen de laatste jaren daar aardig in de lift zit. En daarmee ook de prijzen. Het had het reisverslag van een kleinere groep naar het alternatief Schetland kunnen zijn. Ware het niet dat het Corona virus het reizen ernaar toe niet, een tijdje wel en ten tijde van het geplande vertrek toch weer niet toestond. Ook een verslag van een groepje vliegvissers uitwijkend naar het Grand Massif in Frankrijk is het niet geworden. Het virus kleurde de gebieden eromheen op de kaart een week voor vertrek steeds roder.

Lees meer

Google Maps