logo

jeugdvissen

Ben je niet ouder dan 14 jaar (peildatum 1 januari) en vis je nooit met meer dan één hengel? Dan kun je GRATIS jeugd­vergunning van onze vereniging aanvragen, uitprinten en binnen 10 minuten kun je aan de waterkant zitten!

Deze gratis jeugdvergunning is geldig voor: de Ringvaart, Heinoomsvaart, water langs de Wilnisse Zuwe, Recreatieterrein Heinooms­vaart en het water in de woonwijken van Wilnis, Mijdrecht en Vinkeveen.

  • Je mag vissen met 1 hengel
  • Je mag alleen vissen met brood, maden, wormen, deeg of maïs.
  • De gevangen vis moet onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet
  • Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten

Dus ben jij niet ouder dan 14 jaar en vis je nooit met meer dan één hengel?

Vraag dan via deze link je gratis jeugdvergunning aan!

(Je komt via deze link op een webpagina om de Vispas 2019 te bestellen. Druk op de knop 'Bestellen' en kies bij 'Stap 1' voor 'Jeugdvergunning'.)

 

jeugdbodem

Aan alle leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse algemene ledenvergadering op maandag 15 april 2019 om 20.00 uur in het dorpscentrum De WILLISSTEE, Pieter Joostenlaan 24, 3648 XR te Wilnis.

Aan alle leden,

Graag nodigen wij onze leden uit voor de TWEEDE algemene ledenvergadering: op maandag 15 oktober 2018 om 20.00 uur in dorpscentrum De WILLISSTEE, Pieter Joostenlaan 24, 3648 XR te Wilnis, waarin uitsluitend de wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement op de agenda zullen staan.

Aan alle leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse algemene ledenvergadering op woensdag 30 mei 2018 om 20.00 uur in het dorpscentrum De WILLISSTEE, Pieter Joostenlaan 24, 3648 XR te Wilnis.

Om te beginnen het slechte nieuws

Eén van onze verpachters heeft een aanvaring gehad met enkele leden van onze club. Of althans, dat beweerden deze mensen. Zij waren op het weiland bezig met een metaaldetector. Toen de boer aangaf, dat het niet de bedoeling was om zomaar zijn land te betreden zonder toestemming, zeiden ze dat ze lid waren van HSV Wilnis en dat ze er dus looprecht hadden. Ze hadden ook nog de euvele moed om te zeggen dat de visclub voor dit looprecht betaalde dus dat ze er gewoon mochten zijn.
U begrijpt, dat de betreffende boer dit soort brutale antwoorden niet pikt.

Wij hebben looprecht om er te mogen vissen. Niet om er met metaaldetectoren door het land te struinen. Bovendien wisten deze onbenullen ook niet dat we bij deze boer helemaal geen vis- en looprechten hoeven te betalen. Al 30 jaar lang niet. We zijn er gratis te gast. Maar…. Nu dus niet meer.
Hartelijk dank dus voor deze schitterende actie van deze zogenaamde leden. Als ze zich kenbaar maken bij het bestuur, zal royement volgen.
Maar ja, nu zullen ze wel geen grote mond meer hebben.

Behalve deze ergernis, vertelde de boer ook dat er vorig jaar een hek was open blijven staan, waardoor een aantal pinken in het verkeerde weiland terecht waren gekomen. Hij zei erbij, dat hij natuurlijk niet wist of dit ook door vissers was gedaan. Hij ziet soms ook andere, ongenode, gasten in zijn weiland, die bijvoorbeeld hun hond er laten rondrennen.
Maar ergernissen stapelen zich op en onze vissers waren de welbekende druppel, die de emmer…..
Het bestuur heeft met de betreffende boer gesproken en de voorzichtige toezegging gekregen, dat we misschien over enkele jaren weer welkom zijn.
Op onderstaand kaartje is te zien waar we geen looprecht meer hebben. Er komt een bordje met HSV Wilnis: geen looprecht.

Geen looprecht

Tweede tegenvaller

Aan het einde van de Wilnisse Zuwe is een terreintjes met caravans en tuinhuisjes, Park Veenvliet.. Enkele bewoners hebben aangegeven dat ze bezwaar hebben als er vissers voor hun perceel staan te vissen. Omdat de helft van de sloot van deze bewoners is en ze geen regeling willen treffen, is het niet mogelijk volgens de visserijwet, om hier nog te vissen. Het is ondoenlijk voor het bestuur om met alle bewoners in overleg te gaan, af te spreken wie het wel en wie het niet toestaat en dat ook nog op een kaart weer te geven. Dus hier geen visrecht meer.

Uitbreiding viswater, goed nieuws dus

In het hoekje van de Geerkade, bij de Dooijersluis, hebben we het vis-en looprecht verworven. Je kunt hier naar westkant van de Bijleveld lopen en ook doorlopen naar de Veldwetering.
Het bestuur heeft jarenlang geprobeerd hier het visrecht te verwerven, maar de eigenaar die er zat, wilde het niet. Maar nu er een andere eigenaar is, die ons al jaren goed gezind is, is het toch gelukt. De toegang tot de weilanden is aangegeven met bordjes van onze visclub.
Bij ‘ingang’ op de tekening, is het nieuwe gebied,

Westkant Bijleveld Op website zullen nog mooiere kaarten geplaatst worden.
met vr.gr. Kees de Vries, voorzitter a.i.