logo

jeugdvissen

Wil je goed en veilig leren vissen, de leukste visplekjes ontdekken, nog beter leren hoe jij de vetste vissen aan de haak moet slaan of gewoon een ochtendje lekker de polder in om te vissen zonder je ouders? Kom dan met ons mee vissen!

De eerste 4 datums zijn gepland:

  • zaterdag 18 mei van 9.00 tot 12.00 uur
  • zaterdag 15 juni van 9.00 tot 12.00 uur
  • vrijdag 28 juni van 18.00 tot 21.00 uur
  • zaterdag 13 juli van 9.00 tot 12.00 uur

We verzamelen op de hoek Dorpsstraat/Raadhuisstraat in Wilnis Dorp (bij de grote boom). Daarna zullen we op de fiets een leuke stek gaan zoeken.

Elke keer dat we gaan vissen zullen we ook een kleine competitie houden. De uitslagen worden gedurende het seizoen bijgehouden en aan het eind van het seizoen hebben we een echte kampioen. Voor de jongste kinderen gaat het om het aantal vissen dat zij vangen, voor de oudere jeugd gaat het om het formaat van de vis.

Natuurlijk gaan wij je helpen om je te leren hoe jij de beste vissen kunt vangen. Maar ook zullen we je leren hoe je met je spullen moet omgaan en hoe je met de vissen en de natuur om je heen om moet gaan. Verder gaan we vooral veel plezier maken!

Je kunt je eigen visspullen meenemen. Als je die (nog) niet hebt dan hebben wij ook genoeg te leen voor je!

Deelname is voor kids van 8 tot en met 13 jaar en de deelname is gratis, met als enige voorwaarden dat we je aanmelden voor een gratis jeugdvergunning of een Jeugd VISpas. Na aanmelding krijg je van ons een hengel cadeau.

Er zullen nog meer datums volgen en ook zullen wij nog leuke activiteiten gaan organiseren zoals Forelvissen.
Hou de website en Facebook in de gaten!

Meld je nu vrijblijvend aan en wij houden je op de hoogte van alle leuke dingen die we nog gaan doen.

Aanmelden kan bij:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Olof van Bolhuis (06-57338704) of Monique Hooijmaijers-Kooijman (06-45368343).


Zoals al aan het begin van het seizoen gemeld is er een leuk evenement op zaterdag 23 juni. Wij zijn uitgenodigd door een aantal verenigingen en Sportvisserij Nederland om met een jeugdvisdag mee te doen.

de Berenkuil

Beste visvrienden,

Alweer een seizoen voorbij. Zo begin ik altijd als ik de uitnodiging voor het Forelvissen verstuur. Het is ook echt omgevlogen. Helaas matige vangsten dit jaar maar we hebben toch weer een hoop kunnen lachen en dat is ook erg belangrijk.!

De datum is zaterdag 24 oktober 2015, zoals in het schema gemeld. Zoals gebruikelijk verzamelen we bij de Willisstee tussen 06.45 en 07.00 uur.

6e-viscompetitie 2015

Op zaterdag 22 augustus werd de 6e competitie voor de jeugd gehouden, onder leiding van Olof van Bolhuis, Willem-Jan Mayenburg en Ronald van Eijk. We verzamelden ons onder de boom op het Raadhuisplein in Wilnis. Daar werd door Olof en zijn kompanen besloten te gaan vissen op het recreatieterrein Heinoomsvaart. De wedstrijd begon om 13.00 uur, dus karren maar.

Het was prachtig weer en de zin zat er goed in. Het was even vreemd dat er iemand ging lopen filmen, maar dat raakte snel gewent. We hadden een prachtige middag, maar de vis had iets beter gekund.

Aan het einde van de dag bleek dat Sander van Dijk met 2 vissen van 18 en 12 cm met de eer ging strijken. Ik wil jullie allemaal bedanken dat jullie mij in de gelegenheid stelde deze video te maken, Ik heb er tijdens de opname en de montage ook veel plezier aan beleeft. Dus nu maar hopen dat jullie het ook leuk vinden.

Vriendelijke groet,
Dick Nieboer

Bekijk de video via deze link

Jeugdvissen op YouTube.